Lochem 4-8-2018

Lochem. Te nat? Hoe dan?
Ja hoe is het mogelijk. In Lochem was de baan te nat. En dat in deze zomer. De organisatie had er alles aan gedaan om te voorkomen dat er voor de wedstrijden een te droge baan ontstond. Er is zodoende vooraf 200.00 liter water op de baan gereden. Gevolg? De baan was, toen het zeil er af ging, nat. Veel te nat. Hierdoor moest de baan opengetrokken worden om te luchten en droegen. Het gevolg was dat de wedstrijd twee uur later begon en alle klassen met een floating finish verreden werd.

 

Afijn, in de ochtend zijn nog de laatste aanpassingen gemaakt aan de Red Neck en na de koffie, met goeie koeken, is de Red Neck geladen. Rond de klok 12:00 uur gingen we richting Lochem waar we rond 17:00 uur zouden starten met de prostock's, maar ja.... De rit naar Lochem is toch nog zo'n 2,5 uur rijden. Helaas wel de laatste 2km file. Maar deze file was ontstaan door het massaal toegestroomde publiek. Dat is natuurlijk een mooie reden om in de file te staan. Keurig begeleid door de verkeersregelaars en organisatie stonden we al snel op een mooi plekje. Zoals verwacht, door de droogte, was het terrein vrij stoffig, men kan natuurlijk niet alles goed bijhouden met deze temperaturen.
 
Ondanks dat het dit seizoen niet wil lopen en we hoofdbrekers hebben over het motor, hadden we uiteraard weer goede hoop. Vanwege de baan condities is heel goed gekeken naar de zwakke plekken in de baan en hoe andere deelnemers het inschatten. Uiteindelijk bleek voor ons, (net als 10 andere prostock deelnemers) de rechterkant van de baan het best. Alleen Snoopy durfde de gok over links aan met ook nog een mooi resultaat voor hun. Voor ons ging de run niet heel fraai. We kwamen wel mooi weg, maar al snel was wel duidelijk dat er net te veel gewicht op de neus lag. De wielen konden niet mooi omhoog komen voor maximale grip. Het vervelendste was wel dat de motor weer uitwaaide. Weer. Dit hebben we nu al zo vaak gehad en krijgen het euvel maar moeilijk boven. De afstand was uiteindelijk 81,22 meter, wel weer een een domper. De data van de data logger zal ons weer een stapje verder brengen om de Red Neck weer op volle kracht te krijgen. Na de wedstrijd zijn we nog even blijven kijken naar andere klassen. Uiteindelijk rond de klok van 23:30 terug huiswaarts, een hete maar mooie dag. Dank aan de organisatie van Lochem en aan alle andere die dit goed bezochte evenement hebben neer gezet.
 
De laatste Grand National wedstrijd vindt plaats in Alphen op 8 september. Hier gaat beslist worden of wij volgend jaar weer Grand National rijden of niet. We zijn in een mooie strijd met Wickie Power hierin verwikkeld. In de tussentijd gaan we nog rijden in Zwitserland en Duitsland. Demo tijd, maar vooral test tijd. 

 

 

                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Rocky 107,51       20    
  2 KAWE Runaway Deer 103,65       19    
  3 Mud Patrol 103,15       18    
  4 Dams Rooster 102,61       17    
  5 Extreme Temptation 101,28       16    
  6 Appypower 98,41       15    
  7 DPP Rednex 98,35       14    
  8 Next Sensation 97,27       13    
  9 Snoopy 91,43       12    
  10 Wickie Power 90,70       11    
  11 HyTec Red Neck 81,22       10    
  12 Neighbours Nightmare disk.       9    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie