Alphen (NB) 8-9-2018

Spanning en gezelligheid
Alphen 2018, voor ons weer een drukke spannende dag. Het is net als het jaar ervoor onze sponsordag. Maar ook bijltjesdag onderin het klassement. Vorig jaar de strijd met Bleu Hazard, nu met Wickie Power. Vorig jaar was het wellicht in punten spannender (4 punten verschil), nu was onze motor het spannende gedeelte. We wisten namelijk pas vrijdag middag of we wel aan konden haken op zaterdag. En voor lijfsbehoud moesten we wel aanhaken! Want na de kapitale motorschade, opgelopen tijdens een demo run in het Zwitserse Knutwill, waarbij drijfstang nummer 4 even wat daglicht wilde zien, had de Red Neck nog niet gelopen. De drijfstang die naar buiten kwam sloeg ook nog eens onze brandstofpomp in stukken.
 
Maar we stonden in Alphen! En hoe! Het Red Neck beest was aanwezig, een beest van een bbq van Renne bbq uit Prinsenbeek en beestachtig gezellig sponsoren, vrienden en bekenden. Op het binnenterrein in Alphen hadden we weer een mooie plaats gekregen. Het is met weinig ruimte toch passen en meten. Maar met Team Easterbunny, De Jong Special en Wickie Power (onze directe degradatie collega) stonden we er mooi bij.
 
Vanwege het EK, wat Alphen heel snel geregeld heeft (chapeau), reden we wat vroeger dan anders. En met de biefstuk nog tussen de tanden werd de Red Neck rond 17:30 uur naar het parc ferme gereden. De Red Neck moest als 4e aantreden, we zouden dus snel weten of we een meetbare afstand en dus ook we volgend jaar weer Grand National gaan rijden of niet. Maar op safe gaan we niet! Want ook met een nieuw blok is data van een echte run belangrijk. De banen lagen er weer goed bij en ja hoor alles ging goed. Het optoeren gaan, het klimmen en de afstand! In de 108 meter! Wow en dat met dit nieuwe blok. En ook Wickie Power bleef achter ons steken. Hiermee hebben we het dus netjes gedaan en bewezen dat we Grand National waardig zijn.
 
Iedereen bedankt voor de steun voor en tijdens deze wedstrijd, en voor het hele seizoen. Tevens feliciteren wij team Rocky met hun Grand National kampioenschap en team Mud Patrol met hun EK titel! Tot volgend jaar!
                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Neighbours Nightmare Full Pull   102,55   20    
  2 Mud Patrol Full Pull   101,19   19    
  3 Dams Rooster Full Pull   99,39   18    
  4 KAWE Runaway Deer Full Pull   95,58   17    
  5 Appypower Full Pull   93,97   16    
  6 Rocky Full Pull   ng   15    
  7 Extreme Temptation 108,96       14    
  8 HyTec Red Neck 108,21       13    
  9 Wickie Power 106,80       12    
  10 Snoopy 106,43       11    
  11 Next Sensation 103,38       10    
  12 DPP Rednex ng       0    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie