Alphen (NB) 16-9-2017

Spanning en gezelligheid
Alphen 2017, wat een beleving. In Alphen stond onze laatste wedstrijd van het seizoen 2017 op de planning. Qua klassement een zeer bijzondere wedstrijd voor ons. Drie deelnemers stonden op de nominatie volgend jaar in de National competitie uit te komen. Blue Hazard (57 punten), Dams Rooster (61 punten) en de Red Neck (61 punten). Gezien het kleine aantal puntenverschil konden alle drie de trekkers nog laatste eindigen. Alles moest dan ook (technisch) gegeven worden.
 
Hiernaast was het speciaal voor ons omdat veel sponsoren, vrienden en familie aanwezig was. En ja, in de laatste wedstrijd laatste eindigen in het klassement voor zoveel bekenden, dat zou niet fijn zijn. Nog specialer werd het na het bijhouden van de weersvoorspellingen en het nat wat op donderdag viel. Het belletje op donderdag vanuit Alphen dat vrijdag afgelast werd kwam al snel. Oei dan gaat er wat door je hoofd. Geen vrijdag? Wel de zaterdag dan? En als zaterdag afgelast wordt, dan zijn we veilig in het klassement. Maar op zo'n manier overleven? Nee dat ook weer niet. Zeker niet tegen teams zoals Blue Hazard en Dams Rooster. Dit moest op de baan uitgevochten worden. Maar hoe zit het dan met alle genodigden? Daar moet dan toch een plan b voor geregeld worden. Gelukkig konden we op Manege Overbos uit Prinsenbeek rekenen die al snel een ruimte voor ons en de genodigde beschikbaar hadden. Want alles was klaar en geregeld voor deze dag. Ook de truck heeft dankzij Lambrechts Internationale Transporten uit Zevenbergschen Hoek weer een mooie poetsbeurt gehad.
 
Uiteindelijk zouden we op zaterdag ochtend 10:00 uur te horen krijgen of de wedstrijd in Alphen door zou gaan. En ja hoor, uiteindelijk kwam dan uit Alphen het gehoopte woord. 'Jaaaa, we gaan ervoor!'. Op dat moment zijn we direct vertrokken en naar Alphen gereden om alles op te bouwen. De weersverwachtingen waren in vergelijking met de dagen ervoor prachtig. Net als onze stand en alle genodigde.
 
Toch vanwege het weer is besloten om alle klassen met een floating finish te verrijden. Dit houdt in dat de sleepwagen zo afgesteld staat dat iedereen maar 1 kans krijgt en een pull off vermeden wordt. De baan was in Alphen zoals altijd erg goed. Zwaar, stug en voorzien van heel veel grip. De spanning werd echt zichtbaar en voelbaar toen de Red Neck opgehaald werd voor de start van de prostock klasse. Helaas was halverwege de klasse al duidelijk wie volgend jaar National zou rijden. De Blue Hazard trok op en al snel werd van het gas gegaan. Achteraf bleek er een scheur in het blok te zitten. De afstand van circa 30 meter was voor hen het resultaat. Ondanks dat op dat moment het nog mogelijk was dat de Red Neck hierachter eindigde was nog aanwezig, maar dan moesten er nog 4 trekkers tussen ons en de Blue Hazard komen. Dat zagen we toch niet gebeuren. Naar aanleiding van deze gebeurtenis is ons strijdplan niet aangepast. Er zou gewoon goed gas gegeven gaan worden. De Red Neck was uiteindelijk als 10e aan de beurt. Zoals gezegd de baan was erg goed. De Red Neck kwam goed weg en met een paar rem aanpassingen werd naar het eind van de baan gesneld. Volgens twee teamleden 'knauwde' de Red Neck zich in de baan en bij de 110,48 meter stopte alles. Uiteindelijk een 4e plaats! Ons beste resultaat van dit seizoen. Hoe mooi om zo te eindigen. Dit resulteerde in een uiteindelijk gedeelde 9e plaats in het eindklassement.
 
Volgend jaar mag de Red Neck dus weer strijden in de Grand National. Wat we ook gaan doen deze winter? Nou kort samengevat: heel veel. Plannen te over, die ook noodzakelijk zijn om te voorkomen dat we volgend jaar weer om de onderste plaatsen moeten strijden. Het mooie aan de NTTO opzet tussen de Grand National en National blijkt nu dus weer. Iedereen zal vol aan de bak moeten om in de Grand National te mogen blijven rijden. Dit komt de technische vooruitgang, spanning en show voor het publiek ten goede. Eind september wordt nog een demo gegeven in Halsteren en daarna mag de Red Neck even rusten. Tot volgend jaar!   
                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Extreme Temptation 113,85       20    
  2 Appypower 113,51       17    
  3 Rocky 111,29       15    
  4 HyTec Red Neck 110,48       14    
  5 Wickie Power 110,35       13    
  6 Next Sensation 110,23       12    
  7 Snoopy 108,77       11    
  8 Dams Rooster 106,11       10    
  9 KAWE Runaway Deer 102,36       9    
  10 Blue Hazard 30,79       8    
  11 Neighbours Nightmare 11,86       7    
  12 DPP Rednex ng       0    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie