Montfoort 12-8-2017

Het komt bijna goed
De wedstrijd in Montfoort is alweer de een-na-laataste van het seizoen. En voor ons is het bijzonder spannend onderin het klassement. We staan gelijk met de Blue Hazard in punten aantal. Wij staan alleen net een plaats hoger omdat wij éénmaal een hogere plaats in één van de wedstrijden behaald hebben. De Dams Rooster staat 1 punt boven ons. Waarschijnlijk zal tussen deze twee trekkers en de Red Neck gaan wie in de Grand National mag blijven en welk team volgend jaar National rijd. Dit bewijst maar weer eens dat de Grand National op een erg hoog niveau rijdt en dat er volop strijd is tussen de teams. Voldoende strijd houdt elkander scherp! 
 
In Montfoort hebben wij de proeftrek gereden. En wat een proeftrek was het. Het begin ging lekker. De Red Neck ging vlot in de ketting hangen op een baan die vrij vochtig en toen nog aardig goed. Maar net na de start, zo bij de 30-40 meter, trok de Red Neck flink naar rechts. Het gevolg was dat de Red Neck bij de 60 meter buiten de baan ging en bij de 75 meter stil stond. Als het geen proeftrek was geweest zou dit diskwalificatie betekenen en zouden hele dure punten verloren zijn. Maar 'als' bestaat gelukkig niet en we konden dan ook na 6 andere deelnemers terugkeren. Op dat moment was het nog niet goed in beeld, maar de baan werd steeds slechter gedurende de wedstrijd. De officiële run begon ook weer goed doordat er door de rijder goed met het gas 'gespeeld' werdt omdat de baan bij de start toen al niet goed was. Met een goede balans is een rustige run mooi door het midden weggezet. Een afstand van 94,80 was toen nog niet heel goed. Maar nogmaals de baan werdt slechter. Uiteindelijk bleek deze afstand de 6e plaats te zijn. Ons beste resultaat van dit seizoen! Maar nog belangrijker: onze directe concurenten eindige allemaal achter ons.
 
De tussenstand is nu zal dat wij gelijk staan in punten met de Dams Rooster (die 1 plaats achter ons eindigde). We staan wel net voor hun omdat de Dams Rooster de eerste wedstrijd in Stroe niet gereden heeft. We hebben 4 punten voorsprong op de Blue Hazard. Er zit zodoende een mooie seizoensfinale aan te komen bij de Prostock's in Alphen. Wij hopen uiteraard dat wij deze finale mogen winnen. En zo niet? Dan hebben we er in ieder geval voor gestreden. Bovenin het klassement is de strijd beslist, maar dit kon geen verrassing meer worden. Rocky heeft alle wedstrijden gewonnen in de Grand National, dus dan ben je de terechte kampioen. Gefeliciteerd met dit Grand National kampioensschap Rocky! 
                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Rocky 105,67       20    
  2 DPP Rednex 101,79       17    
  3 Neighbours Nightmare 100,10       15    
  4 Next Sensation 97,75       14    
  5 Extreme Temptation 96,58       13    
  6 HyTec Red Neck 94,80       12    
  7 Dams Rooster 93,47       11    
  8 Appypower 93,31       10    
  9 KAWE Runaway Deer 93,12       9    
  10 Blue Hazard 92,57       8    
  11 Snoopy 89,95       7    
  12 Wickie Power 88,24       6    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie