Lochem 1-8-2015

Lochem, en een podium plek erbij.
 
Deze Achterhoekse wedstrijd staat garant voor volgepakte tribunes en gezelligheid. In de afgelopen weken is de Red Neck behoorlijk onderhanden genomen. Technisch gezien hadden we eigenlijk geen problemen in de voorgaande wedstrijden. De resultaten waren prima. Maar toch zijn de afgelopen weken gebruikt om de inhoud van de Red Neck te controleren. Dat was een goede keus. Er keihard gewerkt om veel nieuwe onderdelen te monteren. Mede dankzij de nieuwe sponsor Avezaat Staal BV is dit mogelijk gemaakt. 

 

Met de nieuwe onderdelen in de buik van de Red Neck is op zaterdag ochtend vertrokken richting Lochem. Op de snelweg was het even behoorlijk schrikken. Een klapband van het rechter voorwiel van de vrachtwagen! Dat is even balen en schrikken. Maar gelukkig geen grote vervolg schade aan de vrachtwagen en is de band snel gemaakt. Vanwege het ontbreken van de onze 1e rijder Arjan Braspenning was het Ron Rommers die de Red Neck mocht temmen in Lochem. Voor hem de eerste keer op de bok. Hoe zou het gaan doen? Nou behoorlijk goed!

 

Het baantje in Lochem was voorzien van behoorlijk wat grip. Besloten is daarom om al het gewicht voorop te leggen. En dan de eerst run van Ron. Het wegrijden was bijna net zo spectaculair als het heen reis. Ron liet de Red Neck behoorlijk stuiteren maar kwam vervolgens goed weg. Direct trok de sleepwagen naar rechts, maar alles werd mooi binnen de lijntjes gehouden. De snelheid kwam er mooi in en alles kwam tot stilstand op 109,59 meter. Dit was voldoende voor een finale plaats! Geweldig in de eerst run van Ron! 

 

De finale bestond naast de Red Neck uit 4 deelnemers, KAWE Runaway Deer, Extreme Temptation en DPP Rednex. KAWE Runaway Deer kwam niet terug in de finale. Dat betekende dus zeker een 3e plaats! Als eerst was het de beurt aan Extreme Temptation. Deze zetten een afstand weg van 107,08 meter. Hierna was het de beurt aan de Red Neck. Wederom trok de sleepwagen naar rechts. Nu kon Ron echter de Red Neck niet binnen de lijnen houden volgens de lijnrechter en eindvlagger. Ron werd afgevlagd en moest wel van het gas af. Diskwalificatie in de finale betekende definitief een 3e plaats, wel weer een podium. Dat is dan weer wel positief. Als derde startte DPP Rednex. Nadat onder de motorkap de intercooler het begaf en de gril weg klapte, stond deze stil op 72,14 meter en werd tweede. 

 

Gezien de afstand van de DPP Rednex had er zeker een tweede eindnotering ingezeten in Lochem. Maar helaas. Echter de nieuwe inhoud van het blok geeft weer voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijd. En dat is aanstaande zaterdag alweer in Montfoort. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tractor
Pull 1
 
Pull off
 
Punten
 
 
 
1
Extreme Temptation
106,89
 
107,08
 
20
 
 
 
2
DDP Rednex
Full Pull
 
72,14
 
17
 
 
 
3
HyTec Red Neck
109,59
 
disk.
 
15
 
 
 
4
Kawe Runaway Deer
105,25
 
ng
 
14
 
 
 
5
Next Sensation
100,52
 
 
 
13
 
 
 
6
Snoopy
98,99
 
 
 
12
 
 
 
7
Neighbours Nightmare
68,14
 
 
 
11
 
 
 
8
Lady Green
64,56
 
 
 
10
 
 
 
9
Rough and Tumble
55,47
 
 
 
9
 
 
 
10
Rocky
35,23
 
 
 
8
 
 
 
11
Bad Boy’s Toy
disk.
 
 
 
7
 
 
 
12
Blue Hazard
hp
 
 
 
6
 
 
 
13
Red Attraction
ng
 
 
 
0
 
 
 
14
New Generation
ng
 
 
 
0
 
 
 
 
 
hp:
 
hookpoints
 
 
 
 
 
 
 
ng:
 
niet gestart
 
 
 
 
 
 
 
disk.:
 
diskwalificatie