Putten 11-7-2015

Red Neck on the beach
 
De Beachpull van Putten wat kunnen we daar over zeggen? Nou onder andere dat we hier vorige week nog langs zijn gereden op de terugweg vanuit Eext. Nabij Strand Nulde ligt een verdwaald stuk grond. Dit stuk grond is geen klapzand wat uitstekend uit de voeten kan als strand, maar dit is klei. En wat doen we op klei? Juist, tractor pulling wedstrijden houden. Wat weten we van de Beachpull? Nou het ideale dagje uit voor het hele gezin. De vrouwen kunnen zich tegoed doen aan zonnestralen en uv-vervuiling, en de mannen gaan naar tractor pulling kijken. Fantastisch toch!

 

In de week na Eext hebben we een enigsinds een rustige week gehad. Regulier onderhoud, zoals de kleppen stellen en het oliefilter nakijken en schoonmaken. Zelfs het buiswerk van de intercooler naar het inlaatspruitstuk is gepolijst. De Red Neck's looks hebben dus ook weer een fraaie up-grade gekregen. 

 

Omdat onze oud prostock collega pullers uit de National competitie op vrijdagavond reden, zijn we hen gaan bekijken. Dat hierna ook een lekker biertje gedronken kon worden was een mooie bijkomstigheid. Op zaterdag begon de dag goed met stralend weer en een paar katers. Ook de weersvooruitzichten zouden er een mooie dag van gaan maken. De baan lag er goed bij, zoals altijd in Putten. Een echte Red Neck baan. In Putten is het ook een wedstrijd van de Prostock Eurocup. Dat wil zeggen dat we samen met de Europese top in 1 wedstrijd reden. 

 

Na drie proeftrek's van drie trekkers uit drie verschillende landen bleef de sleepwagen staan. De Fin Pekka Herlevi met Sigma Power zette de eerst afstand neer met 94,07 meter. Vanwege de nu geldende eurocup reglementen lag de full pull lijn nu op 100 meter en niet op 110 meter, zoals wij gewend zijn. De sleepwagen bleek zeer mooi te staan afgesteld gezien de afstanden. Bijna alle deelnemers zette een afstand neer van tussen de 90 en 105 meter. En dat voor 18 deelnemers! Nadat er al 5 full pulls gereden waren, was de Red Neck aan de beurt. Hij kwam mooi op toeren en de balans was aardig. En, jawel ook voor ons een full pull! Geweldig! Dat betekende een finale oftewel we gingen de pull off in. 

 

In de pull off werd er weer verschrikkelijk hard gereden. Rocky verscheen niet meer terug in de pull off. Als eerste haakte daarom KAWE Runaway Deer aan. Deze zette met 97,31 meter de eerste afstand weg. Hierna volgde Neighbours Nightmare met 96,93 meter, John Deer 2 uit Denemarken met wederom een full pull (!), Snoopy met 98,27 meter. De Red Neck mocht als laatst aanhaken. Wederom een mooie run. Maar helaas kwamen we niet verder dan 96,09 meter. Een 4e plaats in de Grand National competitie. Dat zijn weer mooie punten voor het klassement waarin we nu 6e staan. 

 

De volgende wedstrijd is in Lochem 1 augustus. Een kleine zomervakantie waarin de Red Neck bijna geheel uit elkaar gaat voor groot onderhoud. Geen zomervakantie voor ons dus. We zien jullie in Lochem! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tractor
Pull 1
 
Pull off
 
Punten
 
 
 
1
Snoopy
Full Pull
 
98,27
 
20
 
 
 
2
Kawe Runaway Deer
Full Pull
 
97,31
 
17
 
 
 
3
Neighbours Nightmare
Full Pull
 
96,93
 
15
 
 
 
4
HyTec Red Neck
Full Pull
 
96,09
 
14
 
 
 
5
Rocky
Full Pull
 
ng
 
13
 
 
 
6
Next Sensation
98,90
 
 
 
12
 
 
 
7
Extreme Temptation
97,47
 
 
 
11
 
 
 
8
Blue Hazard
97,27
 
 
 
10
 
 
 
9
Bad Boy’s Toy
91,77
 
 
 
9
 
 
 
10
Lady Green
89,39
 
 
 
8
 
 
 
11
Rough and Tumble
40,57
 
 
 
7
 
 
 
12
Red Attraction
16,68
 
 
 
6
 
 
 
13
DDP Rednex
disk.
 
 
 
5
 
 
 
14
New Generation
ng
 
 
 
0
 
 
 
 
 
hp:
 
hookpoints
 
 
 
 
 
 
 
ng:
 
niet gestart
 
 
 
 
 
 
 
disk.:
 
diskwalificatie