Made 20-6-2015

De Red Neck is flying high!

 

Na een grandioze 3e plaats in Oudenhoorn, is de Red Neck in technisch opzicht hetzelfde gebleven. Een 3e plaats was immers een prachtig resultaat in Oudenhoorn. Daarom kon op donderdag avond op het gemak de Red Neck in de trailer gereden worden en zijn de noodzakelijke spullen, voornamelijk eten en drinken, in de trailer geladen. Op vrijdagmiddag is het hele spul vertrokken richting Made, eens dichtbij huis is ook wel prettig. Daar aangekomen heeft de Red Neck een mooi plekje gekregen tussen zo´n beetje alle midden/Branbantse pulling teams. De overbuur was de Mud Patral met daarnaast Easy Rider en Woody Woodpecker. Naast ons stonden de caravans van de Big Benz sleepwagen met vervolgens in ´onze straat´ de gloednieuwe Dirty Doz´n, De Jong Special, Dieselross, Appy Power en Dams Rooster. Een voornamelijk lekkere Brabantse samenstelling in ons hoekje.

 

Op zaterdag waren de Prostock´s om 19:00 uur gepland. Vanwege wat oponthoud in voorgaande klassen werd dit wat later en zodoende werd de Big Benz sleepwagen zwaar afgesteld ter voorkoming van een finale. De Red Neck moest als 3e aantreden. Voor ons reden Snoopy en Neighbours Nightmare, beide een proeftrek. Ook onze run was dus een proeftrek. Deze run, waarin de Red Neck te zwaar op de neus was en de trekhaak verstelling wederom afbrak (Oudenhoorn ook al), hebben we laten vervallen en later overgedaan. Na onze run bleek de Big Benz sleepwagen met technische mankementen te kampen. Het spelletje begon voor iedereen van voor af aan opnieuw.

 

In onze eerste run is dus de trekhaak afstelling afgebroken. Besloten is om het park ferme te verlaten en de trekhaak afstelling te lassen bij de trailer. Bij de trailer is de trekhaak vast gelast aan het frame. Later zou blijken dat dit niet de beste keus zou zijn om de trekhaak te maken. Ook werden de vloeistoffen verwisseld. De achterbanden zijn zachter gezet en ook zijn enkele gewichten van voor naar achteren verplaatst omdat de Red Neck in de 1e run niet van voor van de grond kwam. De laatste beslissing zou spectaculair uitpakken in de tweede run. Na deze verversingen en aanpassingen is met spoed weer terug gegaan naar het park ferme. Eerst over de weegbrug en vervolgens wachten op de officiële run, maar dan voor de Keep Moving Orange. 
 
In eerst instantie begon de run goed. Maar bij de 20 meter kreeg de Red Neck het thema leid van collega Lady Green in zijn hoofd. ‘We flying high….’. De Red Neck schoot met de voorwielen hoog de lucht in. Hoe dit kon is ons een raadsel. Enige verklaring is dat de steigerbeugels te ver in de baan geschoten zijn. In een normale situatie zouden de steigerbeugels de achterwielen willen optillen waarna een verhoogd toerental en minder grip af te lezen valt. Dit was nu niet het geval. Maar wel tot grote tevredenheid van de vele toeschouwers langs de baan. Na een normale landing op de voorwielen trok het hele spul naar de rechter zijkant van de baan. Een correctie naar links maakte dat de Red Neck driftend en wel verder van de witte lijn vandaan ging. De run eindigde vervolgens op een zeer schappelijke 91,87 meter.

 

Gezien de resultaten van de andere Prostock deelnemers zou dit bij de Grand National wederom een 3e plaats betekenen. Maar zoals gezegd, het vastlassen van de trekhaak was niet de beste keus. De Red Neck werd reglementair gediskwalificeerd vanwege de laswerkzaamheden aan de trekhaak. Een zure vergissing en een hoop minder punten voor het klassement. Opvallend was dat de National Prostock deelnemers het verrassend goed gedaan hebben. Sterker nog, met een zelfde sleepwagen afstelling was het de Code Red die de verste afstand trok. 99,86 meter, bijna een meter verder dan de Grand National winnaar Snoopy.
 
Maar al met al zit het met de kracht van de Red Neck voorlopig goed. Tot aan de volgende wedstrijd in Eext zal in ieder geval de trekhaak onderhanden genomen worden. En wie weet wat al niet meer. Oh ja zeker zal er gekeken worden naar de steigerbeugels.
  
Made, tot volgend jaar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tractor
Pull 1
 
Pull off
 
Punten
 
 
 
1
Snoopy
98,98
 
 
 
20
 
 
 
2
Next Sensation
97,69
 
 
 
17
 
 
 
3
DDP Rednex
89,90
 
 
 
15
 
 
 
4
Blue Hazard
88,89
 
 
 
14
 
 
 
5
Lady Green
87,16
 
 
 
13
 
 
 
6
Rocky
86,69
 
 
 
12
 
 
 
7
Bad Boy’s Toy
86,54
 
 
 
11
 
 
 
8
Extreme Temptation
51,21
 
 
 
10
 
 
 
9
Kawe Runaway Deer
20,89
 
 
 
9
 
 
 
10
Neighbours Nightmare
18,82
 
 
 
8
 
 
 
11
HyTec Red Neck
disk.
 
 
 
7
 
 
 
12
Red Attraction
ng
 
 
 
0
 
 
 
13
New Generation
ng
 
 
 
0
 
 
 
14
Rough and Tumble
ng
 
 
 
0
 
 
 
 
 
hp:
 
hookpoints
 
 
 
 
 
 
 
ng:
 
niet gestart
 
 
 
 
 
 
 
disk.:
 
diskwalificatie