European Superpull Ahoy 7-3-2015

De European Superpull, een super uitslag! Klik op de foto voor meer informatie.
Wat krijg ja als je Nederlands kampioen bij de Prostock II geworden bent? Een uitnodiging voor de European Superpull in Ahoy Rotterdam. Vroeg in het jaar een test voor de machine. En zo blijkt ook voor het team. Team HyTec Red Neck heeft de week voor de Superpull veel, zo niet alle, vrije uurtjes moeten besteden om de Red Neck klaar te krijgen voor Ahoy. Ron Rommers heeft een week vrij genomen om toch alles voor elkaar te krijgen, daarbij kreeg hij veel hulp van Ronnie Martens. Het bleek een ultieme sleutelweek te worden. Gepaard met enkele tegenslagen, maar uiteindelijk liep Red Neck op zaterdag morgen 11:00 uur voor het eerst netjes en mooi. Dus op weg naar de Ahoy!
De European Superpull is een dag wedstrijd waar niet alleen Nederlandse toppers maar ook buitenlandse toppers aanwezig zijn. Dit jaar uit Finland, Groot-Brittannië en Denemarken.
Gezien de heftige sleutelweek waren we niet 100% zeker van de motor en hadden ergens nog wel twijfels. En hoe zouden de winter aanpassingen uitpakken? We zullen het zien. Indoor betekent voor de diesel rijders, dat de uitlaatpijp op een afzuiging geïnstalleerd moet worden. Maar ja daar heb je wel een hulp stuk voor nodig. Gelukkig konden we rekenen op het Easy Riders team. Nogmaals bedankt Easy Riders! Het is niet voor niets geweest.
Na een spetterende openingsshow is de eerst sessie gestart. De Prostock's starten de avondsessie. De eerste run ging niet heel slecht. Wat heet een FULL PULL! Hoewel de Red Neck zich goed staande hield werd ieder trillinkje door de chaufeur gevoeld en geleefd. Dat waren samengeknepen billetjes voor Arjan. Nadat alle deelnemers geweest waren Hadden we een voorlopige tweede plaats in de eerste kwalificatie!!! FANTASTISCH!! Dat wordt dus de pull off rijden. En een pull off rijden betekend ... vloeistoffen wisselen. Eigenlijk wilde we niet eens de 'tweede-run-vloeistoffen' meenemen naar het parc fermé. Wie zou dat denken dat we de pull off zouden redden. Wel dus. Ron Rommers zei vooraf: 'De pull off? DA DENK WEL JA'. Gelukkig toch maar alles meegenomen.
De Red Neck in het parc fermé klaar gemaakt voor de finale run en weer naar binnen in de arena.
De Spanning uit de eerst run zat er toch wel goed in of de Red Neck heel bleef want de overtuiging was er nog niet....
Op toeren...... te vroeg met de koppeling...... nog een keer, en weg was de Red Neck, een mooie balans gelukkig wat meestal resulteert in een mooie afstand! 54,57 meter, 33 cm achter de Deen John Deere 2 die de Superpull hiermee won. Met de tweede plaats werd ook Europees kampioen en mede Grand National deelnemer Kawe Runaway Deer verslagen. Een domper was er voor regerend Nederlands kampioen Prostock I Snoopy. In de finale bliezen zij hun turbo op.
Iedereen bedankt voor de felicitaties! Team Red Neck kan opgeheven en trots naar het buitenseizoen 2015! Tot Stroe!
                 
    Tractor   Pull 1   Pull off    
  1 John Deere 2 DK FP   54.90    
  2 HyTec Red Neck NED FP   54.57    
  3 KAWE Runaway Deer NED FP   52.82    
  4 Snoopy NED FP   39.85    
  5 Extreme Temptation NED 50.60        
  6 One Trick Pony GB 50.08        
  7 DPP Rednex NED 50.02        
  8 Blue Hazard NED 48.25        
  9 Doris FIN 47.96