Demo Volkmarst (D) 1-6-2019

Gemütliche gemütlichkeit in Volkmarst
Goeiemorgen, het was gezellig in Volkmarst! Volksmarst daar hebben we, net als meerdere prostocks een demo gereden. Weer heel veel leuke gezellig mensen ontmoet en vermaakt! Een fraaie baan met een nog betere sleepwagen afstelling en een nog veel betere sfeer. Op de baan als ook daarnaast in de feest tent. Echte gezellige gezelligheid! Ons voordeel, de Red Neck loopt gewoon lekker dit jaar vinden wij. We hopen nu dan ook een inhaalslag te beginnen van een jaar of 3 problemen uitzoeken. Gelukkig is dat achter de rug, maar hiermee zeggen we niet dat we er zijn: we moeten 3 seizoenen zoeken van problemen  omzetten naar zoeken naar meer vermogen.
 
Afijn in Volkmarst, zoals gezegd een mooie baan met goeie collega's om voor een mooi spektakel voor de duizenden bezoekers te verzorgen. De Case IH collega uit Denemarken "Il tempo gigante" mocht de eerste poging doen. Vooraf zei hij al het koppel in de motor kwijt te zijn. Toch ging vol vertrouwen de gashendel naar voren en vertrok hij mooi, maar helaas rond de 40m viel de motor wat onstuimig uit. Daarna mochten wij, nog even de koppeling gesteld en zo voor de Red Shadow sleepwagen. De toeren erop, ketting strak en .... jawel een beetje wel wennen aan de nieuwe koppeling maar ging de Red Neck op druk en met een run kort langs de krijtlijn maar met vol overtuiging werd het gas bij 117m dicht gedaan! Dat was een lekkere run, maar wel aardig heet bemerkte we. En het publiek? Dat opgezweept door speaker Ulf, The Voice of Pulling. Een soort combinatie tussen de zanger van Scooter en Eric van Oosterhout. Wat mooi, hier krijg je kippenvel van een pracht show.
 
Maar terug in het Parq Fermé sta je weer met beide benen aan de grond, een slang losgelopen. Hierdoor had de motor weinig tot geen waterinjectie gehad. En daar is het motorisch spul niet echt geschikt voor. De data lazen we dan ook direct uit en de motor snel weer gestart.... Alles klinkt en voelt goed, geen overmatige carterdamp. Voor de finale is uiteraard de slang gemaakt. Want een fraaie afstand in mooi, maar op deze manier weten we nog niets meer. 
 
In de finale, werd weer normaal opgetoert en alles ging lekker tot de 60m. Toen vondt de motor het wel best voor dit weekend. Tot zover lijkt alles nog in orde, maar thuis weten we meer... Tot Stroe aanstaande zaterdag.