Alphen 31-8-2019

Alphen, gewoon schitterend!
Alphen 2019 is aangebroken. Zoals bekend hebben we de afgelopen weken bijzonder hard ons best moeten doen om de Red Neck op de baan te krijgen. Niet houden maar krijgen. Na de ellendige schade van Lochem is de Red Neck nog steeds niet helemaal hersteld. Zo is onze versnellingsbak nog niet gemaakt. Maar nu over naar het Brabantse Alphen. Hier houden wij al een paar jaar ons sponsor evenement. Ook zijn altijd veel belangstellende aanwezig. Spannend dus. Niet alleen qua prestaties maar ook qua evenement en het weer. Omdat Alphen een mooi 2-daags evenement is (op vrijdag en zaterdag) wilden we op vrijdag alles al klaar hebben staan voor zaterdag. Op vrijdag hebben we de Red Neck nog even laten lopen 'voor het gevoel'. En het klonk allemaal wel best. Eenmaal in Alphen aangekomen hebben we met de buren (prostock collega Wickie Power en compact diesel team The Easterbunny) een mooi plekje bedacht en is alles klaar gezet. Tent, koelkast, tap, lampen, muziek. Ja heel de ratteplan was aanwezig. Het zou geweldig gaan worden!
 
Op zaterdag kwamen de eerst gasten rond 15:00 uur aan. En het was op dat moment heet. Erg heet en de zon bakte en hakte er goed in. Onze parasols en tent waren dan ook een goede uitkomst. Wie zag nu die donkere buien in de lucht hangen? Nou die kwamen wel. Ten tijden onze barbecue werd een kraantje open gedraaid en binnen no-time stond onze tent gezellig vol, lag de wedstrijd stil en was de stroomvoorziening uit. Een buitje voor het stof zullen we maar zeggen na alweer een droge zomer. Gelukkig werd het weer droog en gingen we verder met waar we gebleven waren. Gezellig buurten en nog wat eten. Onze klasse zou om 21:00 uur beginnen, maar vanwege regen werd dit al snel 21:30 uur. En onze klasse zou verreden gaan worden met een floating finish om de verloren wedstrijd tijd in te halen.
 
Maar hoe stonden we er ook alweer voor? Nou ook dit jaar is onze klasse ook in de kelder spannend gebleven tot de laatste wedstrijd. Lady Green had 69 punten, Mud Patrol 79, wij 80 en Dams Rooster 82,5. Wij alle 4 konden (theoretisch) nog degraderen uit de Grand National. En in onze technische sport weet je maar nooit wat er kan gebeuren. Bij de start kan er zomaar iets vervelends gebeuren, waardoor het einde oefening is. Maar eigenlijk was de uitslag in Alphen een beetje een afspiegeling van het gehele jaar. De sterkere team boven in en de lagere team onderin. De Red Neck heeft het in Alphen toch aardig gedaan. We hadden ook maar 1 versnelling om uit te kiezen, maar dat bleek in Alphen net iets te zwaar op de baan die heel veel grip bood. Bij de 85 meter trok de motor het niet meer en we stopten bij de 93,99 meter. Op de video is ook al goed te horen dat de Red Neck het erg zwaar had en de toeren langzaam onderuit gingen. Maar wat maakt het eigenlijk nog uit. We hebben gestreden dit jaar, afgezien, gelachen, nieuwe techniek bedacht en getest en gezelligheid gehad.
 
Uiteindelijk na de wedstrijd in Alphen zien we volgend jaar Wickie Power evenals de Red Neck weer terug in de Grand National. En wat Alphen nog mooier maakte? Een optreden van De Kornuiten&Co bij onze eigen tent! Tot volgend jaar allen!
                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Appypower 120,51       20    
  2 Next Sensation 118,08       17    
  3 Neighbours Nightmare 115,60       15    
  4 Rocky 112,57       14    
  5 DPP Rednex 111,78       13    
  6 Mud Patrol 109,44       12    
  7 Lady Green 108,39       11    
  8 Dieselross 106,36       10    
  9 Extreme Temptation 103,41       9    
  10 HyTec Red Neck 93,99       8    
  11 Dams Rooster 86,23       7    
  12 KAWE Runaway Deer 0,31       6    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie