Putten 13-7-2019

Putten, graven in de klei.
We hebben enkele weken 'vrij' gehad na het Powerweekend in Made. Dat houdt in geen wedstrijden, maar wel veel onderhoud. We zijn druk geweest zowel in de loods als daarbuiten, maar hier later meer over. Op vrijdag voor de wedstrijd hebben we de trailer geladen en voorzien van de nodige drankjes. Want ja ook dat hoort erbij.
 
Op zaterdag naar Putten gereden en we waren hier al snel en voorspoedig. De organisatie van Putten is ook echt een organisatie die hard trek aan het evenement om jaarlijks net wat meer te bieden als het jaar ervoor. En ze hebben de historie om ook enkele Europese klassen uit te nodigen. Dit maakt dat men op vrijdag ook al een wedstrijddag heeft. Op vrijdag reden onder andere de National prostocks en de light modifieds. Wij mochten op zaterdag ons best gaan doen voor de Big Benz sleepwagen. Voor ons zouden de trucks rijden. En dat betekend dat de baan aardig op z'n falie kan krijgen. Dit zou mede nadelig voor ons kunnen zijn omdat de toplaag van de baan best zacht kan zijn en wij in het begin van de klasse reden.
 
Aangekomen in Putten dus hebben we eerst nog wat ander moois gezien op de baan en was onze inschatting dat we rechts zouden starten en links zouden eindigen. Althans dat was het plan. Eenmaal op de baan was de toplaag van de baan nog steeds niet optimaal. Maar daar hebben we het nu eenmaal mee te doen. Ook gezien het feit dat een baan gedurende een prostock klasse beter gaat worden (lees: meer aangereden en vaster gaat worden). Ons 'rechts starten en links eindigen' strijdplan, daar kwam niet veel van uit. De Red Neck wilde de baan niet oversteken en wilde graag aan de rechterkant blijven. Er moest dan ook flink geremd worden om de Red Neck niet buiten de baan te laten komen. Maar gelukkig dat was niet het geval. De motor werkte wel weer uitstekend, maar de afstand was te weinig voor ons, maar ten opzichte de concurrentie goed. Een 9e plaats. Voor ons is het nu zoeken hoe we het vermogen optimaal op de baan kunnen krijgen zonder de motor over te belasten. En daar zijn vele parameters voor. De volgende wedstrijd, Lochem 3 augustus, gaan we iets nieuws proberen wat nu in de maak is. Weer een stapje hopelijk dichter bij ons doel: stabiel naar de middenmoot.  

 

                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Rocky Full Pull   99,19   20    
  2 Neighbours Nightmare Full Pull   96,56   17    
  3 Next Sensation Full Pull   94,39   15    
  4 Dieselross Full Pull   93,70   14    
  5 DPP Rednex Full Pull   87,72   13    
  6 Appypower Full Pull   50,33   12    
  7 KAWE Runaway Deer Full Pull   0,92   11    
  8 Extreme Temptation 104,06       10    
  9 HyTec Red Neck 101,08       9    
  10 Lady Green 94,76       8    
  11 Mud Patrol 21,32       7    
  12 Dams Rooster disk.       6    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie