Made 15-6-2019

Dubbel gevoel uit Made
Made’s Powerweekend. Wat moeten wij hier nu nog over schrijven. Er wordt over het grootste, beste tractor pulling evenement, met het meest gevarieerde programma (op en buiten de banen) al voldoende geschreven. Dat is ook niet zo moeilijk. Want heel tractor pullend minnend Europa is hier gewoon aanwezig. Alle teams, alle fotografen en alle film makende supporters van de sport. En gewoon heel veel fans uit heel Europa. Voor ons ook een heel gaaf weekend altijd. We stonden dan ook weer op onze bekende locatie achter ‘de brug’. Veel bekenden die langs komen voor een bakje koffie en drankje. Veel foto’s die gemaakt zijn van de trekker, maar ook van ons hele span tot aan de inrichting van onze trailer aan toe. Dat mag gezegd worden Bouwschool Breda! Er zijn weer nieuwe Red Neck Friends bijgekomen en de vesten gingen vlot van hand tot hand.
 
Maar spannend is het altijd. Dit jaar vooral vanwege de weersverwachtingen. Die waren niet heel goed. Enkele 'herfst' buien deden het terrein testen. De Red Neck was deze week al tijdig klaar en wij waren dan ook op vrijdag op het terrein al aanwezig. Gezellig wat trekkers en de demo van de Canadese CP Dream II prostock kijken. Op zaterdag is het programma vanwege enkele stevige buien een uur uitgesteld. De eerste klassen van de dag zijn dan ook met een floating finish verreden om zo de verloren tijd in te halen. We zagen bij deze klassen wel dat de banen er niet goed bij lagen en dat veel deelnemers erg veel moeite hadden met grip te zoeken. We moesten tot 21:00 uur afwachten hoe de baan dan zou zijn. Wij waren de laatste prostock op de baan. Wel een mooi podium zo. Laten we zeggen dat dit enige mooie eraan was. Met een zware sleepwagen afstelling ging de Red Neck lastig weg. Tijdens de run kwam de snelheid er niet goed en werd de Red Neck al snel naar rechts in een spoor getrokken. Hier kwamen we niet meer uit. De Red Neck eindigde in een eerder gereden gat in de baan. In dit gat groef de Red Neck zich zo snel vast dat de steigerbegrenzer op de baan stond. Uiteindelijk een afstand van 87,09 wat een 11e plaats betekende. Met de nummers  1 t/m 11 binnen 9 meter hebben wij echt het gevoel dat hier flinke punten zijn blijven liggen. De avond is echter nog wel goed afgesloten met een aardig feest in de tent.
 
De kater op zondag was groot. Wel meer dan van het resultaat van de zaterdag dan van het feest. Het resultaat van zaterdag voelde gewoon niet goed. We hebben dan ook een test run nog aangevraagd. Deze werd geaccepteerd. En wel op een bijzondere wijze. Samen met Wickie Power mochten we tegen de Canadese CP Dream II rijden. Hiervoor werd de slaapwagen voorzien van een afstelling zoals in een Superstock finale gereden wordt. Let wel de verschillen tussen de Canadese prostock en onze prostock zijn groot. Wij rijden met maximaal 8,6 liter cilinder inhoud zijn 10,6. Wij een turbo van 5”, zij 5,6”. Wij wegen maximaal 3.500 kg en zij 4.500kg. Behoorlijk verschillen, maar niet minder bijzonder. Wickie Power koos ervoor om 270 kg aan zijn trekker bij te hangen en woog voor deze gelegenheid dan ook circa 3.77. kg. Wij kozen hiervoor niet omdat we reële data met betrekking tot onze versnellingen nodig hebben. De CP Dream II trok een full pull en Wickie Power zat hier niet heel ver vandaan, een mooie prestatie voor hun. Ons resultaat was anders omdat we wilde weten wat de Red Neck met een andere afstelling en versnelling ging doen. Het resultaat was iets in de 40 meter maar veel minder belangrijk dan de data die we erbij hebben!
 
De volgende wedstrijd is in Putten aan het strand op 13 juli. Even wat rust in de tent.

 

                   
    Tractor Pull 1   Pull off   Punten    
  1 Next Sensation 96,45       20    
  2 Extreme Temptation 96,42       17    
  3 Neighbours Nightmare 95,08       15    
  4 Rocky 94,63       14    
  5 Dams Rooster 91,99       13    
  6 KAWE Runaway Deer 91,54       12    
  7 DPP Rednex 91,34       11    
  8 Mud Patrol 89,74       10    
  9 Lady Green 89,59       9    
  10 Dieselross 89,47       8    
  11 HyTec Red Neck 87,09       7    
  12 Appypower 42,30       6    
      hp:   hookpoints        
      ng:   niet gestart        
      disk.:   diskwalificatie